Jídelníček

Aktuální jídelníček

 

24.6. – 28.6.2019

PONDĚLÍ:

Polévka ze zeleného hrášku  (A: 01,03,07)
Oběd M1 treska po italsku, těstoviny  (A: 01,04,09)
Oběd M2 hovězí cibulový závitek, brambory - kapie  (A: 01)
Doplněk salát zelný s ananasem, brokolicový s rajčaty a zakysanou smetanou (7), černý čaj s cukrem a citr., mléko (7), sirup

ÚTERÝ:

Polévka drůbeží vývar s kapustou a rýží
Oběd M1 sekaná pečeně s barevnými luštěninami, bramborová kaše - kyselá okurka (A: 01,03,07,11)
Oběd M2 vepřový perkelt, houskový knedlík  (A: 01,03,07)
Doplněk hrášek, jahodový jogurt (7), sirup, džusový nápoj

 STŘEDA:

Polévka rybí s krupicí  (A: 01,04,07,09)
Oběd M1 pečené bylinkové kuře, brambory - sterilovaný salát  (A: 01)
Oběd M2 ovocný kuskus  (A: 01,07)
Doplněk salát kukuřicový, míchaný kompot, černý čaj s cukrem a citr., oochucené mléko (1,7), sirup

 ČTVRTEK:

Polévka krkonošská zelňačka s pohankou  (A: 01,07)
Oběd M1 hovězí pečeně na paprikách, těstoviny  (A: 01)
Oběd M2 bramborový knedlík s cibulkou, špenát  (A: 01,03,06,07)
Doplněk salát celerový s hráškem a jogurtem (7,9), čočkový s rajčaty a okurkami, džusový nápoj, sirup, ovoce

 PÁTEK:

Polévka zeleninová s těstovinou  (A: 01,09)
Oběd M1 hovězí stroganov, rýže (A: 01,07) 
Oběd M2 sekaný sýrový řízek, brambory  (A: 01,03,07)
Doplněk zeleninový míchaný salát, černý čaj s cukrem a citr., sirup


Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena

Alergeny v potravinách

Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem. V jídelníčku jsou alergeny označeny číslem. Bližší informace naleznete v přiloženém souboru, ve škole pak na nástěnce u jídelny. Na vyžádání kuchařka při výdeji u okénka může vysvětlit, ve které složce jídla se alergen nachází. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU.

  1. Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich  - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich  - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich  - patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj  - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich  - jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj 
  14. Měkkýši a výrobky z nich

kuře po srbsku, těstoviny  (A: 01)

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633

102638390

VII. M

7.

1

2018/2019

     2

2

Magdaléna Cyrusová

28. prosinec 2005

056228/1951

                                                            2.

 

Práce ve společenských vědách

Tématům ze společenských věd ses věnovala v pravidelných aktualitách, na prezentacích učitelů, při exkurzích a v projektech propojených s vařením. Připravila jsi svá aktuální témata pečlivě a včas, zlepšovala jsi letos své prezentační dovednosti. Další nabídky z oblasti výchovy k občanství jsi vyhledávala minimálně, v závěru roku tě zaujala nabídka Klimatické změny.

Ze zeměpisu tě zaujala voda, kterou jsi prezentovala jako svoji aktualitu. Tady jsi šla hodně do hloubky. Občas sis vybrala pro práci nějaký pracovní list na téma, když sis chtěla rozšířit obzory. Orientuješ se v mapě, pokud se přípravě věnuješ, to jsi potvrdila na slepých mapách. Základní zadanou práci ke klíčovým tématům jsi většinou splnila bez upomínání. Zeměpisných výjezdů ses letos neúčastnila.

V dějepise máš zájem jak o starší dějiny, tak o dějiny 20. století. Chodila jsi na nabídky, odevzdávala jsi pečlivě zpracované pracovní listy. Na nabídkách jsi dávala bedlivý pozor a dělala sis poznámky. Vzhledem k výběru tvých prací se dá usuzovat, že k tvým zpracovaným dějepisným tématům patří například socialismus, únor 1948 a holokaust. Dávala jsi přednost práci na pracovních listech před veřejným vystoupením v diskusi. Osměluj se, máš ostatním co říci.

 

Aktuálně